Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2014 година

Жури

В конкурса "Годишни награди за кулинарни блогъри" журито ще избере измежду номинираните за всяка категория блогъри. Журито се избира от организаторите и включва както специалисти в кулинарията, така и любители, които ще осигурят обективност и ще дадат различна гледна точка. Членовете на журито са български граждани, независими от участниците и номинираните блогъри, влиятелни в своята област, която може да е различна от кулинария или ресторантьорство. Различната професионална среда, образование и опит на хората в журито гарантират ясен многостранен поглед върху всяка категория и обективна преценка на номинациите.
За да имате възможност да се запознаете с членовете (предполагаме, че всички те са малко или повече познати на любителите на кулинарията), ще ги представяме един по един.

Членове на журито

Диана Тилкова-Павлова

Директор продажби, факир в кухнята по неволя

Сърцето на Диана е в туризма! От екскурзовод, през организатор, мениджър продажби по региони и изпълнителен директор на туристическа компания, тя не спира да гледа напред и да се развива. Казва, че усмивката е значката на добрия професионалист. Освен, че в момента ръководи продажбите на Radisson Blu Grand Hotel Sofia и Park Inn by Radisson Sofia, се грижи за своето семейство и твърди, че това е най-голямото предизвикателство в живота й. Опитва се да съчетава традицията с лесно и вкусно готвене, защото времето й е ограничено, а тримата съдии в собствената й кухня – безкрайно претенциозни!

Йоли

Музикант, кулинарен блогър, телевизионен водещ

Йоланта Делибозова е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.От 1994 г. работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония. Многократно е солистка на Бургаската и Русенската филхармония, както и на Филхармония Крайова, Румъния. Голямата страст на музикантката е готвенето, която наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира по свой начин видяни и чути рецепти. Много държи на визията на приготвените от нея неща. Като кулинар, Йоли черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля и вярва в основните съставки на всяка рецепта – любов и фантазия. Затова и нещата, които приготвя пред камерите, не се различават от тези, които приготвя вкъщи, за семейството си. Повече от 7 години Йоли поддържа собствен кулинарен блог.  

Илиян Димитров

Cъздател на Блоговодител, кулинарен блогър

Илиян е авторът на идеята и създател на единствения по рода си в българското интернет пространство сайт за споделяне на кулинарни идеи и вдъхновение - Блоговодител. Страстта му към кухнята и готвенето започва в ранна детска възраст, но придобива публично лице с неговия блог "Кулинарни страсти и... (по)падения", в който той съчетава двете си любими хобита - писането и любовта към вкусната храна. Последните намират най-ярка изява в публикуваната от него през 2014 г. книга "Българска традиционна кухня", в която са събрани над 1500 рецепти от бита и традициите в България.

Людмила Слокоски

Главен редактор на списание BBC GoodFood България

Икономист по образование, но артист по душа, преди 7 години Людмила Слокоски прави остър завой в професионалната си кариера и се отдава на любимото си хоби – фотографията, съчетана с кулинарно изкуство. В резултат на това се ражда един от първите кулинарни блогове в българското уеб пространство, който съчетава вкусната храна с изумителни апетитни фотографии. Преди четири години естественото развитие на професиналния й път продължава на редакторската позиция в BBC GoodFood България, където добрата храна е представена със същия апетитен фотографски подход. Преди всичко визуален артист, за Людмила Слокоски фразата "ядем първо с очите" е истинското изражение на отношението, което трябва да имаме към храната, дори във всекидневието си.

Шеф Юри Велев

Главен готвач в МЕТРО Академия

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш и Кери България след дългогодишен опит във висококатегорийни бизнес хотели. Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю. Гост-готвач в различни кулинарни предавания. Любимите му курсове в МЕТРО Академията са за барбекю на дървени въглища, френските десерти и френската кухня изобщо, екзотични меса, дивеч. Обича да споделя знанията си; това, което е научил от другите, на свой ред да го предаде на останалите, които искат да се учат.